English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Λίγο πριν αναχωρήσω από την Αθήνα για τα χωριά της Νότιας Πίνδου, θυμήθηκα μια μικρή ιστορία που είχα διαβάσει παλιότερα. Τη μοιράζομαι μαζί σας, μάλλον επειδή μου άρεσε - κι ακόμα μου αρέσει - πολύ.

Ένας δάσκαλος του Ζεν, κυνηγημένος από μια αρκούδα, έπεσε από μια πλαγιά εφτά μέτρων πάνω σε ένα δένδρο που ανέκοψε την πτώση του. Η αρκούδα έσκυψε προσπαθώντας να τον αρπάξει και τα νύχια της πέρασαν ξυστά απ΄ το κεφάλι του. Ο δάσκαλος θα δοκίμαζε να κατεβεί από το δέντρο, αλλά από κάτω του υπήρχε μια τίγρης, της οποίας τα πόδια έφταναν λίγο παρακάτω από τα σανδάλια του. Το επόμενο πράγμα που είδε ήταν ένας κροταλίας να έρπει προς το μέρος του από κάποιο κοντινό κλαδί του δέντρου. Δίπλα υπήρχε ένας θάμνος με αγριοφράουλες. Με ηρεμία, ο σοφός άπλωσε το χέρι του, πήρε μια μεγάλη και την έφαγε λέγοντας: «Μμμ, πεντανόστιμη»!

Άγνωστο γιατί, αυτό που έκανε εξαγρίωσε την αρκούδα, η οποία στην προσπάθειά της να τον χτυπήσει έχασε την ισορροπία της και έπεσε πάνω στην τίγρη. Η μάχη μεταξύ τους τρόμαξε το φίδι και ο δάσκαλος αφού μάζεψε μερικές φράουλες ακόμα, κατέβηκε από το δέντρο και συνέχισε το δρόμο του…………..

“THE WIZDOM WHITHIN”

(“ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ”)

Dr.Irving Oyle and Susan Jean

buzz it!

4 το είδαν αλλιώς...:

Ανώνυμος,  Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, 2007  

Είναι γεγονός πως έτσι και αλλιώς ζούμε σε μια ζούγκλα και μακάριοι οι φτωχοί το πνεύματι που πιστεύουν ότι ζουν ασφαλείς κάτω από την σαθρή ομπρέλα της δημοκρατίας. Η γνώση προς πάσα κατεύθυνση, η ψυχραιμία και η άλλη ματιά πίσω από αυτά που θέλουν οι άλλοι να βλέπουμε είναι ίσως το μόνο που μπορεί να μας κάνει να επιβιώσουμε λίγο ή πολύ περισσότερο από αυτό που έχουν άλλοι προδιαγράψει για εμάς. Κάθε κίνηση που δεν έχουν προβλέψει διαταράσσει όχι μόνο την ισορροπία τους αλλά και τα νεύρα τους. Πόσες κινήσεις όμως υπάρχουν ακόμα ως μη προβλέψιμες; Εδώ είναι που ο καθένας πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να μπορεί να ξεγελάει διαρκώς αυτό το σύστημα που βρυχάται ένα μολυσμένο αέρα που μπαίνει ύπουλα μέσα στα κύτταρά μας και γερνά πρώτα την ψυχή με το μυαλό κι έπειτα το σώμα πριν την ώρα του.
StarvaG

ιστός Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2007  

@StarvaG
το καλύτερο "σύστημα" το 'χεις μέσα στο κεφάλι σου.

ιστός Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2007  

@NIEMANDSROSE

Όταν βγαίνεις εκτός θέματος βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου.
Σ΄ευχαριστώ για το (δι)άσιμο δώρο σου.


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP