English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ALTER ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ;

Όπως εγκαίρως και τάχιστα πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 17/2/2009 και ώρα 7:15 μ.μ., κάποιοι άσκησαν τρομοκρατική επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης. Η συγκεκριμένη πληροφορία ανήκει στη κατηγορία των άχρηστων πληροφοριών. Δηλαδή επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος τα ΜΜΕ να ενημερώνουν τον πληθυσμό ότι κάποιοι έβαλαν κατά των ΜΜΕ, αφού η συγκεκριμένη πληροφορία ούτε τρόμο προκαλεί στον κόσμο, ούτε τον απασχολεί ιδιαίτερα, ούτε επηρεάζει την ζωή του. Η διάδοση τέτοιων άχρηστων πληροφοριών, αφορά πιθανώς μόνα τα ίδια τα ΜΜΕ τα οποία και δέχθηκαν την επίθεση.

Παρόλα αυτά μια άχρηστη πληροφορία μπορεί να εξάγει μία χρήσιμη. Δηλαδή, το γιατί οι εν λόγω γνωστοί-άγνωστοι-τρομοκράτες-κουκουλοφόροι-κουμπουροφόροι χτύπησαν το ALTER και όχι κάποιο άλλο ΜΜΕ.

Οι παρακάτω σκέψεις αποτελούν μια αλληλουχία ερωτήσεων και υποτιθέμενων απαντήσεων που έχουν μια σημειολογική εξάρτηση.

Το χτύπημα ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης, έχει σαφώς συμβολικό χαρακτήρα. Η σημειολογική ανάλυση δείχνει ότι στρέφεται κατά του θεσμού της μεγαλοδημοσιογραφίας και όχι κατά φυσικών προσώπων, αφού υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές· χωρίς αυτό βέβαια να δίνει "άφεση αμαρτιών".

Ποιός όνομα μεγαλοδημοσιογράφου σας έρχεται πρώτο στο μυαλό, τα είκοσι περίπου χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, διότι μόνο στην ιδιωτική τηλεόραση (γιατί άραγε) εμφανίζεται το φαινόμενο της μεγαλοδημοσιογραφίας; (στατιστικώς ο Χατζηνικολάου).

Ποιο άλλο ΜΜΕ είχε δεχθεί στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση; (1995: Επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του Mega Channel από την 17η Νοέμβρη).

Ποιός εργαζόταν τότε στο συγκεκριμένο ΜΜΕ; (ο Χατζηνικολάου).

Που εργάζεται σήμερα ο συγκεκριμένος μεγαλοδημοσιογράφος; (στο ALTER).

Απλοί συνειρμοί , συμπτώσεις ή το "κακό το μάτι"; Διαλέγετε και παίρνετε!!!

buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP