English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

PLAYSTATION, ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Επιτέλους ο υπερπρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο Β', το 'πε και το 'κανε. Προκήρυξε εθνικές εκλογές για να σωθεί ο τόπος. Μούφα. Για να σωθεί ο ίδιος. Κι όταν λέω ο ίδιος, εννοώ η εσωτερική του γαλήνη.
Έχοντας μπει από την αρχή της πολιτικής του θητείας μέσα στο μυαλό του ξέρω ότι ο Κωστάκης δεν ήθελε ποτέ να γίνει πρωθυπουργός.
"Τι δουλειά έχω εγώ ρε θείο με την πολιτική;" είχε πει κάποτε στον Καραμανλή τον Α'. "Δε μου ανοίγεις ένα δικηγορικό γραφείο να βγάζω το ψωμί μου; Κι άμα κουραστώ, το γυρνάω σε ταβέρνα πολυτελείας που εκεί δεν θα παίζομαι".
"Κώστα είναι εντολή από υψηλά κέντρα λήψης αποφάσεων. Θα γίνεις πρωθυπουργός. Μη ρωτάς πώς και γιατί", είπε ο θείος.

Ο Κωστάκης υποκρινόταν ότι του άρεσε. Μπήκε στη δουλειά του θείου του με το ζόρι. Η ψυχολογική πίεση ήταν μεγάλη και δε θα μπορούσε να πάει κόντρα στα μεγάλα κέντρα λήψεις αποφάσεων για λόγους ευνόητους. Και κάποτε έγινε πρωθυπουργός, όπως όλοι ξέρουμε.
Ώσπου κάποια στιγμή το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο. Δεν άντεχε άλλο. Το καταπιεσμένο παιδί που ήταν φυλακισμένο μέσα του δεν άντεξε άλλο. "Θα τα γράψω όλα" είπε. "Θα παίζω όλη μέρα Playstation και θα τρώω μπιφτέκια. Έτσι γουστάρω. Χρήμα έχω. Θα πλακωθώ σε games και μάσα. Ενοχλώ κανέναν;"....

Βέβαια υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια. Εξακολουθούσε να είναι πρωθυπουργός. Τότε αποφάσισε, ότι επειδή ο ποδηλάτης πολιτικός του αντίπαλος Παπανδρέου ο Γ' ήταν χειρότερος από αυτόν, έπρεπε να κάνει ότι ήταν δυνατόν για να χάσει. Ο ποδηλάτης Παπανδρέου δεν μπορεί να ανέβει, αλλά ο Κωστάκης μπορεί να κατέβει. Έτσι μπήκε μπροστά το σχέδιο με την κωδική ονομασία "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ". Και τι δεν έκανε ο Κωστάκης για να χάσει. Κι όσα δεν τα έκανε τα άφησε να γίνουν. Τα πάντα όλα. Ώσπου τελικά τα κατάφερε και έστρεψε τους πάντες εναντίον του.

ΚΑΙ ΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...... Ο ποδηλάτης Γιωργάκης πέρασε μπροστά. Επιτέλους τώρα ο Κωστάκης θα μπορεί ελεύθερα να ξενυχτάει στην κονσόλα, τερματίζοντας τις πίστες, χωρίς να σκέφτεται το πρωινό ξύπνημα και να μασαμπουκώνει χωρίς ενοχές για το βαρύ στομάχι που του έκοβε την ενεργητικότητα.

Όμως, ούτε ο ποδηλάτης Γιωργάκης θέλει στ' αλήθεια να γίνει πρωθυπουργός. Αλλά και γι αυτόν υπάρχουν εντολές. Αχ... πόσο τον λυπάμαι κι αυτόν. Αντί να πηγαίνει με το ποδήλατό του από βιβλιοπωλείο σε γκαλερί και από γκαλερί σε παραστάσεις τέχνης να είναι αναγκασμένος να κάνει τον πρωθυπουργό. Κρίμα το παλληκάρι. Γιατί ούτε κι αυτός το 'χει. Οπότε χλωμό τον βλέπω κι αυτόν.

Το βομβιστικό χτύπημα το πρωί της Τετάρτης 2/9/09 στο Χρηματιστήριο, σήμανε και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με κύριο άξονα ...την οικονομία, όπως είπε και ο Κωστάκης. Δεν σ΄αφήνουν ν' αγιάσεις αυτές οι ....συμπτώσεις!!!

buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP