English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

Οι πιο πολλοί έχουμε επιστρέψει στις δουλειές μας. Αρκετοί εδώ και κάμποσο καιρό. Μερικοί έχουν μεν γυρίσει, αλλά για την ώρα σε χαλαρούς ρυθμούς. Τα σχολεία ανοίγουν αυτή τη βδομάδα. Οι σχολές όπου να 'ναι. Τι είναι αυτό που θα μας βγάλει τελείως από την καλοκαιρινή αύρα που ακόμη κρατάει; Η πτώση της θερμοκρασίας. Κι αυτό είναι κάτι που δε μπορείς να το αποφύγεις. Όπως και τον εργασιακό φόρτο, που ανεβάζει στροφές. Ούτε αυτό μπορείς να το αποφύγεις. Όπως και ότι οι τσέπες μικραίνουν.

Κι όμως μπορούμε να κρατήσουμε την αύρα του καλοκαιριού ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο ή το χειμώνα. Θα υπάρξουν πολλοί τυχάρπαστοι τύποι κατά τη περίοδο του χειμώνα που λόγο της ιδιότητάς τους θα προσπαθήσουν να σου φάνε το χρόνο και την ενέργεια. Οι περισσότεροι θα εμφανιστούν στη τηλεόραση. Θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου χωρίς να τον ρωτήσουν, καθώς οι φίλοι τους οι δημοσιογράφοι θα φροντίσουν γιαυτό. Οι τύποι αυτοί θα εξαφανιστούν από την επικαιρότητα το επόμενο καλοκαίρι. Πέρσι ήταν ένας ευτραφής γραμματέας κάποιου υπουργείου, μια κυρία με το πρωτότυπο, πράγματι, όνομα "τριανταπεντάχρονη", ένας επίσης ευτραφής δημοσιογράφος με δεύτερη δουλειά delivery σε video club και κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι με προβλήματα αμνησίας. Φέτος ποιος άραγε; Μου φαίνεται ότι ένας υπουργός μαζί με έναν αγιορείτη μεγαλοπαπά που είχαν οικονομικά πάρε-δώσε άρχισαν το χορό.

Ασχολήσου με αυτά ως εκεί που δε σε χαλάει και δε σου τρώει την ενέργεια. Αρκεί να μην κλείσεις το παράθυρο από το οποίο
απόλαυσες τις καλοκαιρινές σου διακοπές ή και το καλοκαίρι το ίδιο, γιατί κάποιοι δεν μπόρεσαν να φύγουν για διάφορους λόγους.

Το παράθυρο αυτό είναι μέσα στο μυαλό σου. Όπως όλα είναι μέσα σε αυτό. Από 'δω καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνεις τα πάντα με τον τρόπο σου. Στο χέρι σου είναι να κρατήσεις το παράθυρο ανοιχτό. Δεν κινδυνεύεις να αρπάξεις κάνα κρύωμα ούτε να λερωθείς.
Μάλιστα όποτε έχεις καλή διάθεση μπορείς να σκαρφαλώνεις και να ρίχνεις και καμιά βουτιά....

buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP