English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ;

Το περιμέναμε αλλά δεν ξέραμε από που θα μας έρθει. Ο Γιωργάκης σκέφτεται την ειδική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σχεδόν εξισώνοντάς το με το πετρέλαιο κίνησης.

Μετά όμως, μάθαμε κι αυτό: (πηγή: «ΤΑ ΝΕΑ - 3/9/2010»)

5.700 θάνατοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα από έλλειψη θέρμανσης
Μια από τις ευρωπαϊκές χώρες με την υψηλότερη θνησιμότητα τον χειμώνα είναι η Ελλάδα, όπως έχει δείξει παλαιότερη έρευνα. Κύρια αιτία είναι ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να μονώσουν και να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους.

Η μελέτη- είχε δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Εpidemiology and Community Ηealth»- είχε δείξει πως 5.700 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από το κρύο. Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο η θνησιμότητα αυξάνεται κατά 28% στην Πορτογαλία, κατά 21% στην Ισπανία και στην Ιρλανδία και κατά 18% στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα με τον ηπιότερο χειμώνα.
(όλο το άρθρο εδώ)


Ούτε σαν αστείο δεν θα έπρεπε να ειπωθεί, ούτε σαν δόλωμα για τις αντιδράσεις του κόσμου.
Το αυτοκίνητο το αφήνεις. Το σπίτι σου όμως πρέπει να το θερμάνεις. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια.
Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει για την εύνοια απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, μια τέτοια απόφαση θα έχει θύματα.

Σκέψου Γιωργάκη....Το τίμημα απέναντι στο ΔΝΤ θα είναι μεγάλο. Θα χαθούν ζωές. Και η ευθύνη θα είναι δική σου. Θα είναι σα να πουλάς την ψυχή σου στον Διάβολο.

ΠΑΣΟΚ χρόνια σου πολλά....

buzz it!

5 το είδαν αλλιώς...:

fvasileiou Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου, 2010  

Για μένα το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν δεν προχωρήσουν τελικά σε αυτό το μέτρο, κάτι άλλο θα χαρατσώσουν. Στην αρχή προσπάθησαν να αυξήσουν το ΦΠΑ στο ψωμί κατά 12% και τους έκραξε το σύμπαν. Τώρα επιχειρούν να μας τα πάρουν με το πετρέλαιο θέρμανσης. Μετά;

ιστός Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου, 2010  

Πόσο κοντά είναι η Αργεντινή;

S G Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου, 2010  

ωρες ωρες με εκπλησσει η δυναμη της αδρανειας και η path dependence της σκεψης.

Η λυση για οσους δεν εχουν λεφτα για θερμανση (δυσκολευαομαι λιγο να πιστεψω οτι υπαρχουν πολλοι, ή οτι το αστειο κρυο στην Ελλαδα σκοτωνει, αλλα εστω) ειναι να δινουμε φτηνο πετρελαιο θερμανσης σε ολους απο τον Λατση μεχρι τον κατοικο Ανω Μαγουλας? Δεν ειναι προφανως πιο λογικο να εχει το ντιζελ ενιαια τιμη (να γλυτωσουμε και το λαθρεμποριο) και με τα λεφτα που γλυτωνει το κρατος να επιδοτει τους πραγματικα φτωχους?

ιστός Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου, 2010  

Υπάρχει υποτίθεται σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών μέσω του προγράμματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και θαλάσσιων περιπολιών του ΣΔΟΕ, για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Οπότε το πρόβλημα λύθηκε... χα χα χα.

Η σκέψη αυτών που παίρνουν αποφάσεις δυστυχώς είναι αδρανής, οπότε ας κινηθεί ο καθένας κατά βούληση.

S G Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου, 2010  

αν ειναι να αφιερωνουμε τα ιδια λεφτα στην "παταξη του λαθρεμποριου" που θα εξοικονομησουμε απο την παταξη, κατανταει λιγο αστειο. Τα εξυπνα κρατη δεν δημιουργουν χωρο για λαθρεμποριο εκει που δεν χρειαζεεται, δινοντας δυο διαφορετικες τιμες στο ακριβως ιδιο προϊον.


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP