English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ Facebook like ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ Google

Είναι τραγική η κατάσταση με το Facebook like, το Facebook επί πληρωμή και όποια άλλη ανοησία αναπαράγεται με τόση ευκολία στο status update των χρηστών. Η τελευταία από αυτές τις ανοησίες είναι ένα ολόκληρο κατεβατό που αναφέρει ότι τα “τα κλικ στο “μου αρεσει” ή “like” (αν το εχετε στα αγγλικα) κυκλοφορούν τώρα πιά στο Google !!!”.
Το ύφος του μηνύματος προδιαθέτει για κάτι συνωμοτικό, κάτι κρυφό, κάτι που έγινε πίσω από την πλάτη των χρηστών που εξαπατώνται από το Facebook και το Google και σύντομα θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο και ανυπολόγιστες ζημιές.
Ευτυχώς η κατάσταση δεν είναι έτσι. Το Google δεν αρπάζει δεδομένα χωρίς την θέληση του χρήστη. Το Facebook προσφέρει εργαλεία για την προστασία των χρηστών και την παραμετροποίηση της ασφάλειας των δεδομένων που διαθέτουν online.
Με λίγα λόγια το Facebook ενημερώνει πριν ενεργοποιήσει το Subscribe button, το Facebook δίνει την δυνατότητα για περιορισμό των φωτογραφιών σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ποιοι θα βλέπουν την λίστα με τους φίλους κάθε χρήστη, ποιος μπορεί να στείλει μήνυμα κλπ.
Το Facebook δεν έχει κανένα δικαίωμα να πειράξει τις προτιμήσεις του χρήστη, ούτε το Facebook επίσης. Το Google βλέπει τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα δημόσια, τα δεδομένα που ο χρήστη έχει διαθέσει δημόσια και επιτρέπει την πρόσβαση σε όλους και χρησιμοποιεί αυτά και μόνο.
Είναι άξιο απορίας πως το Google μπορεί να πιάσει το like σε μια φωτογραφία και να το συμπεριλάβει στα αποτελέσματα του αν ο χρήστης δεν το έχει επιλέξει η ακόμα και αν το έχει επιλέξει. Η διαμάχη μεταξύ Google και Facebook είναι γνωστή χρόνια και έχει να κάνει με κάτι πολύ απλό: το Facebook δεν θέλει με κανέναν τρόπο το Google να αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook για λόγους που δεν αφορούν το post.
Είναι άξιο απορία πως εταιρείας με αξία δισεκατομμυρίων και κόντρα που κρατάει χρόνια ξαφνικά συνωμοτούν και στρέφονται εναντίον των χρηστών με σκοπό το Google να κερδίσει κάτι από αυτό.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σε αυτή την σελίδα στο Facebook (πρέπει να είστε συνδεδεμένοι) και επιλέξτε κάθε λεπτομέρεια για το τι θέλετε να βλέπει ποιος, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανών αναζήτησης όπως το Google.
Το ανόητο μήνυμα που κυκλοφορεί ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ αναφέρει τα εξής:

To FB άλλαξε, για άλλη μια φορά, την λειτουργία του και η τελευταία αλλαγή δεν είναι καθόλου καλή: όλα τα σχόλια και τα κλικ στο “μου αρεσει” ή “like” (αν το εχετε στα αγγλικα) κυκλοφορούν τώρα πιά στο Google !!! Παρακαλώ λοιπόν όπως μου κάνετε μια χάρη: 1. Μετακινήστε το ποντίκι πάνω από το όνομά μου, περιμένετε μέχρι να δείτε το μικρό παράθυρο που εμφανίζεται
2. μετακινήστε το ποντίκι στο “η εγγραφή ολοκληρώθηκε” ή “subscribed” (αν το εχετε στα αγγλικα) και
3. καταργηστε την επιλογή “σχόλια και μου αρέσει» ή “comments and likes” (αν το εχετε στα αγγλικα)
Κάντε το ίδιο και εσείς και ζητήστε το από τους φίλους σας. Μετά από αίτημα σας θα κάνω το ίδιο και για εσάς! Έτσι, τα σχόλιά μας σχετικά με τους φίλους μας, τις οικογένειές μας δεν θα δημοσιοποιηθούν στο Google! Αντιγράψτε και δημοσιεύστε το μήνυμα αυτό στον τοίχο σας, αν δεν θέλετε κάθε κίνησή σας στο FB να είναι ορατή σε οποιονδήποτε μέσω του Google.

buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP