English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑΣ BLOGGER

Τι είναι ο blogger;

Κατ' αρχάς είναι κάποιος που επιθυμεί να εκφραστεί ελεύθερα. Να ασκήσει δηλαδή ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο αναφαίρετο δικαίωμά του. Δευτερευόντως, αυτό αποφασίζει να το κάνει μέσω του διαδικτύου.

Το στήσιμο ενός blog δίνει στο δημιουργό του τη δυνατότητα, να ασκήσει το δικαίωμα της ελευθερία της έκφρασης. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, καλύτερα να γυρίσει στην εποχή των σκλάβων.

Το ότι η δραστηριότητα αυτή γίνεται μέσω του διαδικτύου, σημαίνει ότι ο blogger θέλει να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του. Θέλει να τα "πει'' στους άλλους και να τα συζητήσει μαζί τους. Διαφωνώ κάθετα με την άποψη που πάει να περάσει από τα Μ.Μ.Ε., ότι οι bloggers είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Και ότι κάποιοι είναι οι ανώνυμοι αλήτες του κυβερνοχώρου(!!!!). Οι bloggers (όπως και οι σχολιαστές των post) είναι πρώτα απ΄όλα πολίτες. Ο καθένας μπορεί να στήσει ένα blog οποιουδήποτε ύφους. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει μια χαοτική ποικιλομορφία στα είδη των blogs. Πολιτικά (όλων των τάσεων), καλλιτεχνικά, επιστημονικά, θρησκευτικά, προσωπικά· και αρχίζει ένας κατάλογος που δεν τελειώνει ποτέ. Όποιος επιχειρήσει να τον τελειώσει ή να τον οριοθετήσει έχει σκοπιμότητα.

Στο διαδίκτυο υπάρχει ανωνυμία (που λέει ο λόγος, γιατί αν θέλουν να σε βρουν σε βρίσκουν). Αυτός είναι και ο λόγος που ο καθένας μπορεί να εκφραστεί με τρόπο που θα δυσκολευόταν να εκφραστεί αλλού. Επίσης είναι σίγουρο, ότι στα blogs θα δεις και θα διαβάσεις πράγματα -μικρά ή μεγάλα- (δεν παίζει ρόλο), που δε θα δεις ή δε θα ακούσεις στα σκλαβωμένα και κατευθυνόμενα M.M.E.

Η υπόθεση του press-gr δε θα λάμβανε χώρα, εάν τα υβριστικά ανώνυμα σχόλια βρίσκονταν σε ένα απλό chat. Το ότι το press-gr έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα είναι αυτό που ενόχλησε. Τα περί εκβιασμών τα ακούω βερεσέ. Στην τελική ας αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Εύχομαι μόνο, να μην είναι η αρχή για τη φίμωση των ιστολογίων.

buzz it!

4 το είδαν αλλιώς...:

Ανώνυμος,  Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2008  

Ε δεν νομίζω να μας φιμώσουν.

ιστός Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2008  

Ούτε εγώ νομίζω. Αλλά ότι θα γίνει μια ανακατωσούρα θα γίνει. Και ότι κάποια blogs θα τρέχουν στα δικαστήρια κι αυτό θα γίνει.

admin Κυριακή, 02 Μαρτίου, 2008  

Σωστά τα λες! Καλησπέρες..

ιστός Κυριακή, 02 Μαρτίου, 2008  

Καλησπέρα και σε σένα @ttact(e)


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP