English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ;


Δύο στα τρία, έχει η Εθνική Μπάσκετ , στο EUROBASKET 2007 της Ισπανίας, (νίκες με Ισραήλ και Σερβία/ήττα από την Ρωσία). και τα πρώτα δείγματα δείχνουν κάποια αστάθεια, πιστεύω ότι η Εθνική θα ξυπνήσει και θα μιλήσει η καρδιά του πρωταθλητή.

Αν και είναι νωρίς μέχρι τον τελικό της 16ης Σεπτέμβρη, οι πιθανότητες για διάκριση είναι πολλές και γιατί όχι ακόμη και για την πρώτη θέση.


Όμως αλλού θέλω να την πάω τη βαλίτσα. Ρωτάω λοιπόν:

Ποιος είναι αυτός που θα καπηλευθεί πρώτος την πιθανή, αν όχι πρώτη θέση, διάκριση της «αγαπημένης»;

ΧΜ!!! Μ’ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.

Ο νέος πρωθυπουργός της 16ης Σεπτέμβρη έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη επιτυχία της νέας τετραετίας.

Βέβαια και στον τελικό να μην πάμε, τα διάφορα πάσης φύσεως λαμόγια θα την πέσουν στο Γιαννάκη και τ' άλλα παιδιά, για να καρπωθούν λίγο απ΄την δόξα τους, όση κι αν είναι αυτή.

Να είμαι στη φωτογραφία δίπλα στον Παναγιώτη και να με παίρνει η κάμερα, όταν λέω «μπράβο παιδιά… μας κάνατε υπερήφανους» - θα σκεφτεί το λαμόγιο. Αν δεν γίνει έτσι, τότε θα καταπιώ ένα μαγκάλι κάρβουνα και την αλαζονεία μου μαζί.

Το γλείψιμο βέβαια είχε αρχίσει νωρίτερα............................................

Ο Γιωργάκης επιχείρησε να την πέσει στον Γιαννάκη (που δεν είναι Παναγιωτάκης), κατά την προετοιμασία της Εθνικής.

Ο «δράκος» Γιαννάκης όμως, έχοντας προβλέψει την σειρά των πραγμάτων είχε πράξει πολύ σοφά και απέρριψε την πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Επικρατείας.

Δηλαδή, ο Γιωργάκης σκέφτηκε(;) ότι ο Γιαννάκης μπορεί να προσφέρει περισσότερα στη χώρα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παρά ως ομοσπονδιακός προπονητής; (ΧΑ ΧΑ ΧΑ) Ή γνώριζε ότι θα φάει ήττα και το έκανε για τα
μάτια του κόσμου, δηλαδή για διαφημιστικούς λόγους;

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ΄ΧΕΙ ΗΤΑΝ ΕΦΙΕΣΤΑΤΟ (χα χα χα).

Όμως ό,τι άρχισε ο Γιωργάκης, μπορεί να το τελειώσει ο Κωστάκης (το άλλο "ιερό τέρας" της νεώτερης Ελληνικής πολιτικής Ιστορίας).

Αν ο Κωστάκης σηκώσει την κούπα του Πρωθυπουργού, θα σημειολογίσει την δική του νίκη(;) με μια πιθανή εθνική νίκη των παιδιών του Γιαννάκη. Τού 'ρχεται κουτί. Μη σου πω ότι καμιά φορά μου περνάει από το μυαλό, πως η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε γι αυτό τον σκοπό. Για να ξεκινήσει την τετραετία με μια νίκη διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.


Γιατί βέβαια, όλα παίζονται στο επίπεδο των εντυπώσεων.

Όχι πως δεν έχει μεγάλη αξία για όλους μας μια πιθανή επιτυχία της Εθνικής στο EUROBASKET της Ισπανίας. Ειδικά την περίοδο αυτή, που οι ψυχές μας τσούζουν ακόμη από την κάπνα, υπάρχει η ανάγκη για να δακρύσουμε από χαρά, για να ενωθούμε με ανιδιοτέλεια, χωρίς σκοπιμότητα.

Όμως, δεν είμαστε, ούτε θέλουμε να γίνουμε αμερικανάκια, που δεν μπορούν να καταλάβουν την αλήθεια από το ψέμα, την καπηλεία της επιτυχίας από την ειλικρινή και απρόσκοπτη προσφορά.

Προτιμώ μ΄άλλα λόγια να παίρνω τα λιπαρά μου από ελαιόλαδο, κι ας είναι από ελιά μπαρουτοκαπνισμένη, παρά από γενετικά τροποποιημένο φυστικοβούτυρο.



buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP