English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Η εντροπία σαν έννοια της φυσικής, είναι η τάση που έχει ένα απομονωμένο σύστημα να αυξάνει την αταξία του και στο τέλος να καταστρέφεται από μόνο του.
Η εντροπία έχει πάντα αυξητική τάση και συνήθως μη αναστρέψιμη... γι αυτό άμα σε βρει στο δρόμο της δεν γλιτώνεις με τίποτα. Η εντροπία αυξάνεται χωρίς εξωτερική βία, αλλά από το εσωτερικό του συστήματος, σαν αυτοάνοσο νόσημα.
Τέλος η εντροπία είναι μεγαλύτερη, όσο πιο μεγάλο και πιο απομονωμένο είναι ένα σύστημα.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι και το ΠΑΣΟΚ. Μέσα από την πολυετή εξουσία που άσκησε τα τελευταία είκοσι χρόνια διαβρώθηκε και σάπιζε σιγά σιγά.Η συνεχής δύναμη που συσσωρευόταν γιγάντωσε τον μηχανισμό λειτουργίας. Ύστερα ήρθε η κόπωση και η απώλεια ελέγχου. Η από Σημίτη έως και τώρα εποχή, ήταν η αρχή του τέλους, καθώς απομονώθηκε και από τους ίδιους, τους υποστηρικτές του, με τελικό σημείο το σημερινό μπάχαλο.

Η εντροπία λοιπόν χτύπησε το ΠΑΣΟΚ από τα πόδια μέχρι το κεφάλι, και όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος ενημερώνει τον λαό, για το κακό που βρήκε το δεύτερο ή άλλοτε πρώτο κόμμα της χώρας. Έμμεσα οι δημοσιογράφοι υπονοούν ότι μια υποθετική διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε και διάλυση στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η Διαμαντοπούλου ή ο Σκανδαλίδης ως τρίτος ενωτικός(;) πόλος αποσπούν κάποιες ψήφους που θα πήγαιναν στο Βενιζέλο. Ο Γιωργάκης κερδίζει και πάλι. Είναι πάλι αρχηγός.
Ο Βενιζέλος τρελαίνεται και όλα τα λαμπάκια είναι στο κόκκινο. Τα Lexotanil και τα λοιπά ηρεμιστικά δεν κάνουν τίποτα. Παρ΄όλο που ο Βενιζέλος έχει κόψει τον καφέ, μετά το περιστατικό του μπουγελώματος, η ηρεμία μέσα του δεν αποκαθίσταται. Να το ρίξει στο φαγητό, ξέρει κι ο ίδιος ότι είναι μια λύση που δεν θα αποδώσει καρπούς. Ποια είναι λοιπόν η μόνη λύση;

ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ.
ΤΟ Βενιζελικό Σοσιαλιστικό Κίνημα, ας πούμε.

Αυτό είναι.... Το ΠΑΣΟΚ διασπάται, ο Βενιζέλος παίρνει μαζί του όσους έχουν δυσαρεστηθεί, από την υπάρχουσα κατάσταση, η εντροπία αυξάνει και το κόμμα τελειώνει.
Πολύ δύσκολα ο Γιωργάκης θα μπορέσει να σηκώσει στις, από γυμναστήριο γυμνασμένες πλάτες του, το βάρος της πασοκικής ανοικοδόμησης. Δεν το κατέχει το άθλημα ο άνθρωπος. Καλύτερα να άνοιγε ένα ακριβό μπιστρό, μια επιχείρηση με βιολογικά ή εναλλακτικά προϊόντα, ένα βιβλιοπωλείο ή έστω ένα καλλιτεχνικό "ultra cult" στέκι. Αυτά του πάνε και κατά βάθος αυτά θέλει ο άνθρωπος. Δηλαδή, να σηκωθεί και να φύγει να πάει να κάνει καμιά δουλειά από τις παραπάνω, κι όχι να προσπαθεί να κάνει τον αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ με το ζόρι.
Έλα όμως που φέρει και το βάρος του ονόματος. Γιατί μόνο γι αυτό μένει στο ΠΑΣΟΚ ο George Pap. Και έτσι, υπό το καθεστώς ψυχολογικής πίεσης πώς να αποδώσει;

Αλλά αν κερδίσει ο Βενιζέλος την αρχηγία, μην νομίζετε ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ θα στρώσουν. Ο Βενιζέλος είναι άνθρωπος που δημιουργεί εντάσεις και έδαφος για πολώσεις σε αντίθεση με τον George που είναι πιο veloute.

Είναι κοσμοϊστορικής σημασίας η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, όπως την παρουσιάζουν τα κανάλια με αρκετή δόση μελοδράματος;
ΟΧΙ κύριοι δεν είναι και δεν μας χαλάει καθόλου.
Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ είναι μια αναπόφευκτη εντροπική διαδικασία, μια φυσική διαδικασία
δύσκολα αναστρέψιμη. Και τι θα συμβεί δηλαδή αν κάποτε το ΠΑΣΟΚ γίνει το τρίτο κόμμα της Βουλής; Τίποτε απολύτως. Μη σου πω, ότι θα είναι και για καλό.

Ας μην βιαστούν οι της Νέας Δημοκρατίας να χαρούν διότι η εντροπία ακολουθεί έναν μηχανισμό ΝΤΟΜΙΝΟ.

Μια πιθανή διάλυση του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία τεράστιο χώρο και χρόνο δράσης για να διαχειριστεί την εξουσία που κατέχει. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για γιγάντωση και της Ν.Δ. που μπορεί να οδηγήσει, σε βάθος χρόνου και την Ν.Δ. σε μια εντροπική διαδικασία.

Αυτό που έχει σώσει την Ν.Δ., έως τώρα, και δεν έχει μπει σε τέτοιες διαδικασίες είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (1981-1989 και 1993-2004). Έτσι υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και ανανέωση. Άσε την Ν.Δ. για δύο τετραετίες σερί και μετά θα τελεί κι αυτή υπό διάλυση. Γι αυτό και βιάστηκαν στη Ν.Δ. να δηλώσουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βρει γρήγορα το δρόμο του. Γιατί γνωρίζουν ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι οι ίδιοι.

Δυστυχώς τα "ιερατεία" γνωρίζουν τους μηχανισμούς καταστροφής και τα αντίδοτά τους. Γνωρίζουν το πως, και θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να σώσουν την κατάσταση. Με τη μέγιστη συμπαράσταση των media, έχουν ήδη πείσει τον κόσμο ότι μία πιθανή διάλυση ή συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, θα φέρει την καταστροφή της χώρας. Στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια καλή (αν ακολουθήσει και η Ν.Δ.)αρχή, για νέα εναλλακτικά μοντέλα διακυβέρνησης. Μια καλή αρχή για να ανοίξουμε ένα τρίτο ή τέταρτο ή όσα θέλει ο καθένας μάτια στο μέλλον.

Δυστυχώς τα "ιερατεία" στην πολιτική, στις επιστήμες και στις θρησκείες, όχι μόνο εδώ αλλά και διεθνώς, έχουν χτίσει τείχη προστασίας τους από κατασκευής κόσμου.

buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP