English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΝΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ;

Το θέμα δεν είναι αν θέλει η ίδια, όσο αν την θέλουν ή την έχουν ήδη επιλέξει κάποιοι άλλοι.

Πριν από 2-2,5 χρόνια είχα ακούσει από αξιόπιστες (χωρίς ίχνος ειρωνείας) πηγές, ότι ο επόμενος (μετά Παπανδρέου) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι "ο" αλλά "η". Μάλιστα η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πεποίθηση αυτή στηριζόταν τόσο στην εκτός συνόρων δράση της κ. Διαμαντοπούλου, όσο και σε κάποια αλλά δεδομένα που θα αναφέρω παρακάτω.

Η εκτός συνόρων δράση και παρουσία της Διαμαντοπούλου έχει να κάνει κυρίως με τη παρουσία της ως επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων για μία πενταετία (1999 - 2004).

Χωρίς να γίνει από μέρους μου προσπάθεια αμφισβήτησης των ικανοτήτων της, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς, ότι κάποιοι πρέπει να στηρίζουν την δυναμική (και για πολλούς απρόσμενη) παρουσία της ως λύση(;) στα ηγετικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια η Διαμαντοπούλου δεν είναι σαν το Βενιζέλο που ανέκαθεν ήταν ηγετικός, ούτε σαν τον Παπανδρέου που ήταν γιος του πατέρα του. Και σίγουρα μόνο και μόνο το ότι υπήρξε ευρωπαϊκή επίτροπος ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

Ποιος στηρίζει λοιπόν την κ. Διαμαντοπούλου; Μήπως εκτός συνόρων δυνάμεις; Εκθέτω κάποιες προσωπικές σκέψεις που αρκετοί θα χαρακτηρίσουν συνωμοσιολογικές (και καλά θα κάνουν).

Η Αννα Διαμαντοπούλου ήταν συχνά καλεσμένη σε διάφορα Διεθνή Φόρα, που όπως η ίδια ονομάζει, είναι τύπου think-tank. Δηλαδή Δεξαμενές Σκέψεις (χα χα χα). Δηλαδή κάποιοι άλλοι σκέφτονται για μας τους βλάκες, που δεν μπορούμε να σκεφτούμε για μας τους ίδιους.

Δεν θα με πείραζε καθόλου αν αυτοί οι άλλοι είναι φίλοι μου, φιλόσοφοι, καλλιτέχνες ή στοχαστές. Ανησυχώ όμως όταν αύτοι οι άλλοι είναι η αφρόκρεμα του πολιτικού-επιχειρηματικού-στρατιωτικού-δημοσιογραφικού (το τελευταίο για τις διαφημίσεις) κόσμου.

Κορυφαίο club αυτών των συναντήσεων είναι η περίφημη λέσχη Bilderberg, για την οποία παραδόξως η κ. Διαμαντοπούλου δεν αναφέρει λέξη στην ιστοσελίδα της (γιατί άραγε).

Ευτυχώς ρωτήθηκε στο ΣΚΑΪ YOUTUBE προεκλογικά για το συγκεκριμένο θέμα. Παρατηρήστε ότι στο πρώτο μισό της απάντησής της κοιτάει αριστερά (σα να θυμάται κάτι από το μακρινό παρελθόν) για ένα γεγονός που έγινε πριν 4 μήνες στην μακρινή Κωνσταντινούπολη. Μετά το διορθώνει καθώς φαίνεται να γνωρίζει,



το ιστορικό και τη δομή της λέσχης αρκετά καλά. Ο Αβραμόπουλος βέβαια, προσπαθεί να την καλύψει, αν και σε μία αποστροφή του λόγου του αναφέρεται στο "αμαρτωλό" Νταβός, όπου σφραγίστηκε η οικονομική εξάρτηση της χώρας για να ακολουθήσει το περίφημο "mea culpa" του Α.Παπανδρέου. Θα μου πεις που το θυμήθηκες τώρα, αλλά αυτή είναι η σημειολογία των πραγμάτων κι όποιος καταλαβαίνει την αλληλουχία πράξεων, αλλά και λόγων, βγάζει τα συμπεράσματά του.

Επίσης απαντάει ότι:
........... τα πρακτικά των συζητήσεων δημοσιοποιούνται αλλά δεν αναφέρεται ποιος είπε τι για να υπάρχει μια δυνατότητα έκφρασης ελεύθερης. (;;;;;;;;;;;;;;;??????????;;;;;;;;;;;;). Ας το αποκωδικοποιήσει κάποιος γιατί αδυνατώ.

Η Α. Διαμαντοπούλου εχει κλιθεί τρείς (3) φορές στη λέσχη (2004- Ιταλία, 2005-Γερμανία, 2007-Τουρκία). Καθόλου άσχημα. Σίγουρα δεν έχει την δύναμη να αποφασίζει· το πιθανότερο όμως είναι να παίρνει κατευθύνσεις.

Αν και για την λέσχη μπορεί ο καθένας να βρει άφθονο υλικό στο διαδίκτυο, θα αναφέρω συνοπτικά:
Ιδρύθηκε το 1954 από τον Πρίγκηπα της Ολλανδίας Βερνάρδο στο ομώνυμο ξενοδοχείο απ΄όπου πήρε και το όνομά της. Είναι ένα πολύ κλειστό club, όπου συμμετέχουν στελέχη της οικονομικο-πολιτικής elite, και παίρνονται αποφάσεις από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα.

Μαζί με παρόμοιες οργανώσεις όπως η Τριμερής Επιτροπή, Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ.α., κατευθύνουν μέσω των αποφάσεών τους πολιτικές σε διεθνές επίπεδο, αλλά και για συγκεκριμένες χώρες. Κάποιος που καλείται στη λέσχη δεν καλείται τυχαία, ούτε πάει απρόσκλητος. Η συμμετοχή σημαίνει αποδοχή των αρχών και κατά συνέπεια εφαρμογή των αποφάσεων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο ένας ή ο άλλος τρόπος σημαίνει ότι η εφαρμογή μπορεί γίνει με ένα πιλοτικό πρόγραμμα ή μια πρόταση στον αέρα για να παρατηρηθούν και να μελετηθούν οι αντιδράσεις του κόσμου. Όσοι έχουν περάσει από την λέσχη Bilderberg, έχουν παίξει φανερό ή άδηλο(;) ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις των χωρών τους.

Ακόμη και αρχηγός να μην γίνει η κ. Διαμαντοπούλου, αποφάσισε πλέον, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, να παίξει ρόλο στα ηγετικά του ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει πιθανότητα να αποσύρει ο Γ. Παπανδρέου την υποψηφιότητά του; ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΟΧΙ. Αν γίνει αυτό ο δρόμος για την Διαμαντοπούλου είναι ανοιχτός. Τρεις (3) φορές έχει λάβει μέρος και ο ίδιος στη λέσχη Bilderberg (1995 - 1998 - 2000).

Επίσης πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν τη Διαμαντοπούλου σαν αρχηγό με νέα χαρακτηριστικά(γυναίκα, δείκτης του τρίτου πόλου, απεμπλοκή από το παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ, χωρίς κληρονομικό χάρισμα κ.α.). Αυτά ασφαλώς τα γνωρίζει η κ. Διαμαντοπούλου γι αυτό έχει τους πασόκους στην αγωνία, με την μέθοδο ζεστό-κρύο. Δηλαδή, θα είμαι υποψήφια, δε θα είμαι, θα είμαι, δε θα είμαι, και πάλι και πάλι. Έως να πουν (οι πασόκοι) βάλε υποψηφιότητα για να σε ψηφίσουμε. Κλασσική και αλάνθαστη συνταγή ελέγχου των μαζών (το ζεστό - κρύο).
Τίποτα από τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου δεν είναι ευφυής. Απλώς υπάρχουν κάποια σημάδια, που επιτρέπουν μια άλλη ερμηνεία των όσων συμβαίνουν γύρω μας (βλέπε φωτο).________

buzz it!

1 το είδαν αλλιώς...:

Ανώνυμος,  Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου, 2007  

super η φωτογραφία.


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP