English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο G.BUSH και Ο ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ

Βλέποντας από την τηλεόραση τα πρόσφατα γεγονότα στην μαγευτική Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία), ένιωσα αδύναμος και θυμωμένος για την 40χρονη και πλέον στρατιωτική χούντα που έχει επιβληθεί στη πανέμορφη αυτή χώρα. Θυμό κι αδυναμία να εκφραστώ για το δράμα των Βιρμανών, που δηλώνουν ότι είναι ένας λαός εξουθενωμένος οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά.

Σαν όαση, ένιωσα μια νότα αισιοδοξίας, όταν έμαθα ότι πρώτοι στο δρόμο του αγώνα, βγήκαν οι βουδιστές μοναχοί. Οι Βιρμανοί, όντας ένας λαός πιστός, φαίνεται να αντλούν δύναμη από τέτοιες πράξεις.

Αναπόφευκτα, μπορεί κάποιος να κάνει συνειρμούς με το εν Ελλάδι εκκλησιαστικό ιερατείο και συγκεκριμένα με τον προκαθήμενο αρχιερέα Χριστόδουλο, ο οποίος κατά την διάρκεια της επταετίας διάβαζε για να γίνει παπάς και δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν στον έξω κόσμο.



Θα μπορούσε κάποιος μέσα στην αφέλειά του να τον πιστέψει. Η αλήθεια όμως είναι ακόμη πιο πικρή και θλιβερή για τον αρχιερέα Χριστόδουλο, αν σκεφτεί κανείς, ότι όχι μόνο γνώριζε αλλά και συμμετείχε.
Την σκληρή γι αυτόν πραγματικότητα μπορείτε να την διαβάσετε στο σχετικό άρθρο της
"Ελευθεροτυπίας" (8-7-2000).

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ένας άλλος μεγάλος χριστιανός, ο George Bush δεν τολμά να
πειράξει τους κακούς δικτάτορες της Βιρμανίας, ίσως γιατί δεν είναι τόσο κακοί όσο ήταν ο Σαντάμ Χουσεΐν ή ο Μιλόσεβιτς.
Ο λόγος είναι ότι οι αμερικάνοι δε θέλουν να ενοχλήσουν τους κινέζους που έχουν τα συμφέροντά τους στη Βιρμανία και είναι αυτοί που συντηρούν την χούντα στη χώρα. Είναι η ίδια Κίνα που ασκεί μια άλλη δικτατορία στο Βουδιστικό επίσης Θιβέτ............

Και δε θα μπορούσαν άλλωστε, αφού του χρόνου θα γίνει στην Κίνα το μεγάλο φαγοπότι της Ολυμπιάδας. Και θα φάνε όλοι και πολύ, αφήνοντας τους Βιρμανούς στα χέρια των στρατηγών. Εν όψει της ολυμπιάδας λοιπόν, όλοι κάνουν "τον κινέζο". Δε μιλάει κανείς. Όλοι περιμένουν τον surer ήρωα Τζάκι Τσαν και την παρέα του να ανάψουν τη φλόγα της ολυμπιάδας του Πεκίνου.
Έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς. Ο Τζάκι ταγμένος στις υπηρεσίες της Μαμάς Κίνας σαν αληθινός πράκτορας παίζει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Να διαφημίσει μια δυνατή, πολιτισμένη και δημοκρατική Κίνα. Τι θα περίμενες δηλαδή; Να βάλει τη στολή του, τη μαύρη ζώνη του και να πάει να δείρει τους Βιρμανούς φασίστες;



Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει...


buzz it!

0 το είδαν αλλιώς...:


  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP